Leden

LEDEN

RÄNGEN RUNT

Rängen runt är en rundled som bygger på Östgötaleden och Kyrkleden, som sedan förlängts med ny led mellan Vårdnäs och Hamra, samt endel "Scenic Routes" vi lokalbor gärna delar med oss av. Leden bjuder på växlande natur, många badplatser och logi där du bokstavligen kan välja mellan slott och koja.

 

Distans:

Cirka 45 km

 

Svårhetsgrad:

Måttlig

 

Tidsåtgång:

Cirka 12 tim

 

Märkning:

Orange, samt symbolen (RR)

 

Innehåller:

• 7 badplatser

• 4 vindskydd

• 2 kaféer

• 4 hotell/Vandrarhem

• 1 golfbana

• 3 kapell

• 2 Hembygdsgårdar

• 3 glasskiosker

• 150–250 (minst) välvilliga & hjälpsamma bybor

 

Kartor:

1. Karta över Östgötaleden finns att ladda ner på: ostgotaleden.se

 

2. Karta över Kyrkleden kan du ladda som PDF här >>

VANDRINGSTIPS

DE LUX

Rängen runt på tre dagar!

 

Dag 1

Ta en morgonbuss (566) till Östanskog. Gå upp på leden och vandra i riktning mot Stafsäter där du äter din lunchlåda och köper glass. Fortsätt sedan mot Vårdnäs stiftsgård där du bokat din första övernattning. Pricka gärna in en av deras grillkvällar med tillhörande dryckespaket.

 

Dag 2

Efter en god natts sömn och en underbar frukostbuffé ber du om en lunchlåda och fortsätter sedan vandringen på ”kyrkleden”. Passa på att sola och bada vid någon av badplatserna vid Storsjön eller Sätrasjön där du stannat för lunch. I höjd med skogarna vid Kulla rekommenderar vi att du stänger av mobilen och vandrar en stund i tystnad. Njut av stillheten och upplev skogens egen rytm. Snart är du framme i Bjärka-Säby där du bokat nästa övernattning i gästvåningen på Nya Slottet.

 

Dag 3

Sov länge, gärna en bit in på förmiddagen. Ta din frukost på slottsverandan och sitt där och fyll dina sociala flöden med provocerande vackra bilder från gårdagen. Glöm inte tagga #rängenrunt. När slottet öppnar ­kaféet vid klockan 11 provianterar du för din ­sista etapp som går längs med vackra Kinda kanal. Framåt eftermiddagen har du slutit cirkeln vid Hamra sluss och kan i lugn och ro vänta på bussen med fötterna vilandes i vattnet.

 

Vi ses längs stigarna!

Rängen Runt är en idéell förening med syfte att nätverka, stödja och inspirera alla som vill verka för hållbar utveckling och företagande runt sjön Rängen. Vi vill vårda och levandegöra landsbygden, stärka samhörig­heten och synliggöra verksamheterna i vår närhet. Vi är alla själva boende eller har vår arbetsplats runt Rängen.